ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ

Λογοθεραπεια Βορεια Προαστια ,Λογοθεραπεια θρακομακεδωνες ,λογοθεραπεια μενιδι ,

Ελενη Γιουβάνη τηλ 6932805156

ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ

 

ΣΧΙΣΤΙΕΣ ΧΕΙΛΕΩΝ ΥΠΕΡΩΑΣ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Οι σχιστίες έχουν άμεσο αντίκτυπο:

  • στην άρθρωση, με σοβαρές επιπτώσεις στη γλωσσική εξέλιξη των παιδιών, αν και σ΄ένα  μικρό ποσοστό η ομιλία εξελίσσεται σωστά χωρίς παρέμβαση.
  • στη χροιά της φωνής, με έντονη ρινολαλία (μιλάει με τη μύτη) λόγω μη λειτουργίας του υπεριοφαρυγγικού σφιγκτήρα.
  • στην ακοή, με επαναλαμβανόμενες ωτίτιδες. Μερικά παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ομιλία, όταν η ακουστική απώλεια είναι χρόνια ή εμφανίζεται και στα δύο αυτιά.
  • στη ρόφηση, των βρεφών (κίνηση θηλασμού).
  • στη μάσηση και κατάποση.
  • στην οδοντοφυΐα(οδοντικές διαταραχές)

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΥ

Ο/Η Λογοπεδικός έχει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στην αξιολόγηση – διάγνωση και θεραπεία  του παιδιού με σχιστίες. Η συμβουλευτική γονέων και η συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα είναι αναπόσπαστο μέρος του ρόλου του. Συγκεκριμένα, οι γονείς χρειάζονται βοήθεια για να κατανοήσουν τη λύση του προβλήματος, τι να περιμένουν από πλευράς γλωσσικής ανάπτυξης και πώς να περιορίσουν τα προβλήματα του παιδιού τους.

Ειδικότερα, ο/η  Λογοπεδικός υποστηρίζει τους γονείς από τις πρώτες ημέρες σε διάφορα πρακτικά θέματα που προκύπτουν, όπως πχ. διάφορες τεχνικές ρόφησης του γάλακτος στα βρέφη, μιας και αδυνατούν να θηλάσουν. Στους μετέπειτα μήνες παρεμβαίνει καθοριστικά στα στάδια εξέλιξης φωνής, λόγου και ομιλίας.

Λογοθεραπεια Βορεια Προαστια ,Λογοθεραπεια θρακομακεδωνες ,λογοθεραπεια μενιδι ,

Η διεπιστημονική προσέγγιση είναι απαραίτητη για την επίλυση και τη θεραπεία των δυσκολιών. Ψυχολόγος ή/και Παιδοψυχίατρος ή/και Εργοθεραπευτής αξιολογούν και έχουν ενεργό ρόλο στην  αντιμετώπιση των δυσκολιών του ατόμου και στη στήριξη αυτού και της οικογένειας.